Recept som
kan inspirera dig till att äta för att får kraft och energi
Här delar vi med oss av sådant som känns hälsosamt och stärkande i våra liv.
Här delar vi med oss av sådant som känns hälsosamt och stärkande i våra liv.
Guld Mjölk den fantastiska inflammations hämmaren . Yogisk visdom som börjar bli allmänt känt.
Guld Mjölk den fantastiska inflammations hämmaren . Yogisk visdom som börjar bli allmänt känt.
Gör först en pasta som du förvarar i en ren burk i kylen .
Blanda
Gurkmeja 0,5 dl och vatten 1 dl och låt sjuda under omrörning 7-10 min
När pastan tjocknat i grytan blandar du i
3/4 dl kokosolja
1.5 tsk nymald svartpeppar.
Du kan tillsätta direkt muggen andra stärkande örter
Kanel Ceylon
Kardemumma
Vanilj
Allt är ekologiskt så klart . Kokosoljan finns utan smak .
Jag använder växtbaserad mjölk som jag värmer och blandar ner en tesked från pastan i den varma mjölken.
Jag har hittat uppgifter att det finns 14000 studier på att gurkmeja och svartpeppar i kombination är den kraftigaste och effektivaste inflammationshämmaren.
Det godaste fröknäcket
Café Kuras recept
Det godaste fröknäcket
Café Kuras recept
2 dl solroskärnor
1 dl hela linfrön
1 dl sesamfrön
2 dl pumpakärnor
2 msk fiberhus
2 msk mandelmjöl
1 tsk salt
5 dl vatten
Ekologiska produkter ger mera livskraft så välj för dig och kraften i ditt liv.
Blanda samman allt och låt svälla ca 1 min
Bred ut smedten på två klädda plätar och strö gärna flingsalt och vallmöfrön över.
Gräddas i 160 grader i ca 60 min
Gröt som värmer inifrån
Gröt som värmer inifrån
Värmande gröt
2 msk havregryn
1,5 msk chiafrö
1 msk linfrö
1 msk punpakärnor
0,5 msk hampafrö
1 msk russin (om du vill)
1 krm kanel
1 krm kardemumma
Lite svartpeppar
0,5 krm salt
1,5 krm gurkmeja
Koka tillsammans med vatten och lite ghee och eller lite kokosgrädde. Ta så mycket vatten som du tycker är lagom konsistens för dej. Låt puttra på låg värme sådär fem minuter under tiden du fixar annat. Ca 2,5 dl kokosmjölk/vatten + kokosgrädde/mandelmjölk/havremjölk
Guldkryddad kikärtspannkaka
Guldkryddad kikärtspannkaka
Mättande härlig måltid när det passar dig. Växla tillbehör som du vill.🙂
1 dl kikärstmjöl
1 dl vatten
Salt
Gurkmeja
kanel
kardemumma
Låt dra 1 min
Serveras med frukt och bär
om du vill ha det som efterrätt kan du lägga till lite kokosgrädde.
Du kan också göra en härlig tomatsallad till eller varför inte bara ta det du har i kylen och fixa ihop ett gott tillbehör.
Chiapudding
Chiapudding
Perfekt att ha frukosten klar tills du vaknar på morgonen 🙂
Chiapudding
1,5 msk chiafrö
1 msk linfrö
1 msk punpakärnor
0,5 msk hampafrö
1 msk russin (om du vill)
1 krm kanel
1 krm kardemumma
Ca 2,5 dl kokosmjölk/vatten + kokosgrädde/mandelmjölk/havremjölk. Blanda väl och låt stå över natten eller minst 30 min.
Gyllenegröt
Gyllenegröt
Perfekt att ha frukosten klar tills du vaknar på morgonen 🙂
2 dl havregryn
2 msk chiafrön
2-4 dadlar
1/2 dl riven kokos ( detta utesluter jag )
1 tsk Ceylon kanel
1 tsk gurkmeja
2 krm ingefära
2 krm kardemumma
1 krm salt
4,5 dl växtbaserad mjölk
Blanda de torra ingredienserna väl. Häll sedan på den växtbaserade mjölken
Låt stå över natten och du har en färdig frukost när du vaknar i kylen.
Tillsätt bär, frukt, frö och nötter efter behag.
Smaklig spis!
Mungbönsgryta för detox
Mungbönsgryta för detox
Oct 10, 2018
2,5 dl mungbönor , hela eller halverade
1,5 dl basmatiris ( jag gör med ett råris eller rött ris)
1,5-2 l vatten
0,5 l blandade grönsaker . Bäst är selleri , morot, grön paprika , zucchini och andra gröna grönsaker.
1 stor gul lök
en halv hackad vitlök
1 “stor tumme” skalad och hackad färsk ingefära ( jag skalar inte )
1 färsk chili peppar om du hittar annars tar du flingor eller pulver
2-3 msk Ghee eller bra olja till stekning ( Olja du kan steka i är endast kokosolja , finns utan smak. ) Ghee är ett renat smör och finns att köpa på skärva och en del andra ställen . Man kan också göra det själv.
Koka bönorna under lock tills de öppnar sig , ca 30 min ( Blötlägg dom under natten före )
Under tiden värm Ghee /Olja , lägg i lok och ingefära, stek tills det är lite genomskinligt.
Mät upp kryddorna under tiden .
När löken och ingefäran är klar flytta den pannan åt sidan . Ta mer Ghee /Olja i pannan och lägg i följande kryddor :
1 tsk Gurkmeja
2/3 tsk koriander
2/3 tsk Mald Kummin
1/2 tsk Svartpeppar
1 tsk Curry
2 lagerblad ( om du inte har färsk chili eller någon annan chili)
1/3 tsk Cayenne Peppar - valfritt
Detta utgör basen , som omväxling kan du använda Fänkål, Kardemumma och/eller Bockhornsklöver .
Stek kryddorna under 1 minut i Ghee och blanda sedan ner i pannan med vitlök och ingefära.
Jag kokar bönor och ris var för sig för att det inte ska bli en grå massa . När allt är klart blandar jag mungbönor , ris och kryddblandningen i en gryta .
Grönsakerna har jag separat till . Jag använder en fermenterad soya som heter Tamari .
Det skall vara som en tjock gryta . Du kan ha i mera Ghee / smör , Tamari och eller färska koriander löv för smaken .
Du kan också servera den med yoghurt, gräddfil eller liknande. Isbergssallad och Avokado är också gott till .
Vill du detoxa äter du den här grytan i 11- 40 dagar . Förutom grytan kan du äta färska frukter, dricka vatten och yogi tea.
Jag kan verkligen rekommendera denna detox för att hitta mera av det som faktiskt är din fulla potential . Uppleva hur hela du liksom får mera liv och kraft iallt du gör , hur hjärnan blir skarpare och klarare. Vi är så mycket mera än vi tror.
Sås till mungbönsgryta
Sås till mungbönsgryta
Sept 3, 2018
Citron-Tahindressing
5 dl rapsolja
1 dl citronsaft (1-2 citroner)
1,5 dl Tahin ( ½ burk)
½ grön el. röd paprika
¼ gul lök
2 msk Tamari
Kör grönsaker, citronsaft och lite olja först i mixer,
Kör sen lite i taget av Tahinin och citron och olja. Kör till slät konsistens.
Vid behov kan denna dressing späs ut med yoghurt och mera citronsaft.